O NAMA | TVRTKI

Nekoliko riječi o nama, tvrtki i tartufima.

O NAMA | TVRTKI

Nekoliko riječi o nama, tvrtki i tartufima.

PREMIUM TARTUFI

PREMIUM TARTUFI

Kako strast, hobi i talent pretočiti u brend osnivanjem tvrtke Premium tartufi d. o. o.   pokazao je Paulo Lakošeljac. Tvrtka Premium tartufi d.o.o. bavi se prodajom i distribucijom istarskog tartufa što naravno podrazumijeva i lov, ono što je i motiviralo osnivanje tvrtke.  Danas se Premium tartufi prodaju i poslužuju u mnogim hrvatskim restoranima, te u hotelima poduzeća Maistra i distributivnim centrima Metro-a. Isto tako i u  najboljim restoranima diljem Europe: u Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji, Sloveniji, Norveškoj,  Danskoj…

VRSTE TARTUFA

Cijenjeni bijeli tartuf

TUBER MAGNATUM PICO

Ovaj je tartuf kuglasta, često spljoštena i nepravilna oblika, blijedožute ili ponekad oker boje prekriven crveno zagasitim mrljama, nikada siv, gladak ili lagano bradavičast. Grumen je prekriven brojnim, vrlo razgranatim bijelim šarama te poprima nijanse u rasponu od boje mlijeka do intenzivne ružičaste boje. Spore su mu alveolarne.
Moguće ga je pronaći tek u kasno ljeto, jesen i početkom zime u podnožju hrasta, vrbe, topole, lipe na područjima sa značajnom razinom vlažnosti i u ljetnom periodu. Zbog specifičnog okusa i mirisa cijenjen je u cijelome svijetu i proglašen kulinarskim kraljem. Konzumira se sirov.

Ljetni tartuf

TUBER AESTIVUM VITTADINI

PROIZVODI

Pogledajte proizvode od ovog tartufa.
Obično kuglasta ili lagano okrugla oblika, crne površine poprečno prekrivene piramidastim, dobro vidljivim bradavicama. Grumen koji je uvijek svijetlih nijansi crvene boje prekriven je brojnim venama bijele boje. Spore su mu alveolarne.
Predstavlja jedan od najčešćih tartufa – osim kratke proljetne pauze, moguće ga je pronaći tijekom cijele godine i to u velikim količinama u podnožju hrasta, lješnjaka, topola, bukvi i borova. Njegova vrsta Uncinatum Fischer (Tuber uncinatum Chatin) veoma je cijenjena.
Njegov miris je lagan, pomalo zemljan, aromatičan i ugodan. S obzirom na to da ga ima u velikim količinama nikad ne dostiže cijenu veoma skupocjenog Tuber Melanosporuma.

Zimski tartuf

TUBER BRUMALE VITTADINI

Obično kuglasta ili lagano okrugla oblika, crne i tamno željezite površine, prekriven vrlo spljoštenim i dobro vidljivim bradavicama koje su na vrhu udubljene i uzdužno kanalaste. Grumen je zagasito crne ili sivocrne boje sa širokim bijelim venama. Spore su igličaste. Njegova veličina obično prelazi veličinu kokošjeg jaja.

Može ga se pronaći u jesen i početkom zime u podnožju stabala hrasta i lješnjaka. Miris i okus su mu više-manje intenzivni, ali ugodni (posebno njegova vrsta Moschatum Ferry) tako da se normalno konzumira iako nije cijenjen kao što je to slučaj s Tuber melanosporumom s kojim ponekad biva zamijenjen.

Kuglasta oblika, ponekad podijeljen na režnjeve, zagasito-crne boje, površina mu je prekrivena spljoštenim bradavicama koje su na vrhu udubljene i uzdužno kanalaste. Grumen je zagasito sive ili crveno crne boje, prekriven svijetlim, tankim i vrlo razgranatim šarama. Spore su mu igličaste.

Sakuplja se tijekom cijele zime, a posebno u prvim mjesecima u godini, u podnožju stabala hrasta, lješnjaka i crnog graba. Radi specifičnog okusa i aromatičnog mirisa vrlo je cijenjen u kulinarstvu, a Francuzi ga smatraju najboljim i stoga najcjenjenijim među crnim tartufom. Preporučljivo ga je konzumirati nakon kratkog kuhanja.

PROIZVODI OD TARTUFA

Od tartufa proizvodi se desetine različitih proizvoda, no mi smo se odlučili samo za one najbolje.
Sve proizvode koje nudimo možete pogledati pod “Proizvodi”, no ako imate pitanja o tim proizvodima ili želite poslati upit o nekom proizvodu kojeg još nemamo, slobodno nam se obratite putem naše kontakt forme.